Een korte terugblik op de SCRUM best practices workshop voor studenten

Tijdens de paasvakantie organiseerde AXI – voor de twee keer – SCRUM best practices workshops in de kantoren van AXI in Willebroek.

Kennisboost

Waarom & hoe we bij AXI agile werken om succesvol projecten te bouwen, dat is waar studenten tijdens deze ééndaagse SCRUM workshop volop van konden proeven.

Een korte terugblik

Op woensdag 4 april en woensdag 11 april jl. verwelkomden we 15 enthousiaste en bijzonder gemotiveerde studenten in onze kantoren in Willebroek. Ook dit jaar konden de studenten beroep doen op een shuttledienst van het station van Mechelen tot bij AXI.

Tijdens het ontbijt leerden de studenten elkaar beter kennen en na deze ‘opwarming’ werden ze in groepjes verdeeld. Geen theorie maar vooral interactie in en tussen de groepjes studenten die zich volledig lieten onderdompelen in de SCRUM methodologie.

Door samen te werken en dieper te graven kreeg elke groep een genuanceerd inzicht in het SCRUM framework: productontwikkeling in sprints, product backlog refinement en het beheer van de product backlog items. Om maar enkele zaken op te noemen.

Een andere oefening maakte de verantwoordelijkheden en de rollen van SCRUM master, product owner en development team duidelijk. Ook zaken zoals project- en sprintplanning kwamen uitgebreid aan bod. Tot slot werd ingezoomd op het praktisch organiseren van sprint reviews en sprint retrospective.

Meet & greet met AXI medewerkers

Tijdens de afsluitende borrel maakten de studenten op een fijne manier kennis met de AXI medewerkers. Voor sommige studenten bleek dit zelfs het ideale moment om spontaan te solliciteren.

Check regelmatig onze blog voor meer initiatieven.

Luc Stuer
Recruitment Manager AXI

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s