Lorenz en Eline doen stage bij AXI

Lorenz en Eline, twee eindejaarstudenten Toegepaste Informatica aan de Karel de Grote Hogeschool, voeren tussen april en juni 2018 een ambitieuze stageopdracht uit bij AXI.

Onder begeleiding van onze beveiliginggspecialisten Kurt en Peter verrijken zij onze open source API Gateway met nieuwe functionaliteiten.

De AXI API Gateway is een REST/SOAP API gateway. Deze gateway functioneert als policy enforcement point (PEP) en web application firewall (WAF) voor SOAP en RESTful web API’s. De API Gateway wordt gebouwd rond ForgeRock Open Identity Gateway.

De opdracht van Lorenz en Eline bestaat er concreet in om filters en handlers in Java 8 SE (backend) uit te werken. Om de API Gateway flexibel en eenvoudig te kunnen aansturen werken ze de frontend van de oplossing uit met gebruik van Angular2/typescript.

Technologie: Java 8 SE, Angular2 typescript, Tomcat, Docker
Standaarden: OIDC, OAuth2, SAML, WS-Security

Vanuit KdG worden ze begeleid door Jan De Rijke. Op 11 juni presenteren zij hun stageproject voor de jury. Wij wensen Lorenz en Eline alvast heel veel succes toe.

Vanuit AXI is dit het zoveelste jaar dat we studenten tijdens een stageproject begeleiden. Technisch, maar ook op het vlak van documentatie en presentatie.

Luc Stuer
Recruitment Manager bij AXI
luc.stuer@axi.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s